Ο απατεώνας του Tinder έφαγε χι

Ο απατεώνας του Tinder έφαγε χι
Ο απατεώνας του Tinder έφαγε χι

Ο απατεώνας του Tinder και η ιστορία του έχουν γίνει πλέον παγκόσμια γνωστά μέσω του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. O Shimon Hayut, ο οποίος χρησιμοποιούσε το όνομα Simon Leviev στο Tinder, αλλά και σε άλλες εφαρμογές γνωριμιών, έφαγε απόλυτο χι, αφού αποκλείστηκε επίσημε από πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

 

Οι εξαπατημένες γυναίκες

Ο απατεώνας του Tinder έφαγε χι
South China Morning Post

O Hayut κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες γυναίκες, αποσπώντας τους συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Τρία από τα φερόμενα θύματά του, η Cecilie Fjellhøy, η Pernilla Sjoholm και η Ayleen Charlotte, μοιράζονται τις ιστορίες τους στο ντοκιμαντέρ και αφηγούνται πώς ο Hayut τις έκανε να πιστέψουν πως ήταν ο Simon Leviev, γιος του Ισραηλινού μεγιστάνα διαμαντιών Lev Leviev.

Οι τρεις τους ξεκίνησαν μια εκστρατεία crowd funding για να συγκεντρώσουν χρήματα και να αποπληρώσουν τα χρέη τους μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν ένας ανεμοστρόβιλος, και οι τρεις μας ήμασταν εντελώς σοκαρισμένες και κατακλυσμένες από το κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης από όλους. Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε και σας εκτιμούμε όλους τόσο πολύ», αναφέρει η δήλωσή τους στη σελίδα του GoFundMe. Στις πρώτες τρεις ημέρες, το crowd funding τους συγκέντρωσε 52.000 δολάρια, από 1.800 δωρεές.

 

Ο τελικός αποκλεισμός

Digital Mafia Talkies

Όσο για τον ίδιο τον Hayut, το τέλος του “The Tinder Swindler” αναφέρει ότι επέστρεψε στο Tinder, αλλά η εταιρεία αρνείται ότι το προφίλ του παραμένει ενεργό. «Αποκλείσαμε τον Simon Leviev και οποιοδήποτε από τα γνωστά του ψευδώνυμα μόλις η ιστορία των πράξεών του δημοσιοποιήθηκε το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Tinder, σύμφωνα με το NBC News. «Ενόψει της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, πραγματοποιήσαμε πρόσθετες εσωτερικές έρευνες και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Simon Leviev δεν είναι ενεργός στο Tinder με κανένα από τα γνωστά του ψευδώνυμα».

Ο Hayut αποκλείστηκε επιπλέον από ιστοτόπους και εφαρμογές γνωριμιών της Match Group Inc., στην οποία ανήκουν τα Match.com, Plenty of Fish και OkCupid, είπε ο εκπρόσωπος. Ο Hayut επίσης φέρεται να επέλεξε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Instagram μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Ο Hayut δεν εμφανίζεται στην ταινία, ακούγεται όμως ένα φωνητικό μήνυμα που οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είπαν ότι τους έστειλε.

Σύμφωνα με το NME, ο Hayut έγραψε σε story του στο Instagram «θα μοιραστώ τη δική μου πλευρά της ιστορίας τις επόμενες μέρες, όταν θα έχω βρει τον καλύτερο τρόπο να το πω, τόσο στα εμπλεκόμενα μέρη όσο και στον εαυτό μου. Μέχρι τότε, παρακαλώ να έχετε ανοιχτό μυαλό και καρδιά».

 

Διάβασε ακόμα: Η αληθινή οικογένεια πίσω από το House of Gucci