Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων από το τίποτα: Η αυτοδημιούργητη γυναίκα που τα κατάφερε

Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων από το τίποτα: Η γυναίκα που τα κατάφερε
Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων από το τίποτα: Η γυναίκα που τα κατάφερε

Η Ζου Κουνφέι, η γυναίκα της φωτογραφίας, είναι η πλουσιότερη, αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο, με μια περιουσία που ανέρχεται στα 7,4 δισ. δολάρια. Η Κουνφέι σήμερα είναι 48 χρονών κι αν γνωρίζει κάτι, είναι πως αν θες να χτίσεις μια αυτοκρατορία, μπορείς να το κάνεις και απ’ το τίποτα.

 

Τα πρώτα ξεκινήματα

Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων από το τίποτα: Η γυναίκα που τα κατάφερε
CNBC

Η Ζου γεννήθηκε σε ένα φτωχό χωριό της κεντρικής Κίνας κι εργαζόταν επί χρόνια σε ένα εργοστάσιο, όπου έκοβε γυαλιά για ρολόγια. Η ίδια δούλευε για 16-18 ώρες την ημέρα, ώσπου αποφάσισε να παραιτηθεί, γράφοντας ένα γράμμα στο αφεντικό της, παραπονούμενη για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας και την πλήξη.

Εκείνος της προσέφερε νέα θέση, αλλά η Ζου ήταν αποφασισμένη να κάνει τα δικά της βήματα. Τρία χρόνια αργότερα, στα 22 της, η Ζου αποφασίζει να φτιάξει τη δική της εταιρία με ένα κεφάλαιο μόλις 3,000 δολαρίων. Στην Lens Technology, όπως ονομάστηκε η εταιρία της, η Ζου προσέλκυε πελάτες, υποσχόμενη να κατασκευάσει καλύτερης ποιότητας γυαλιά και ρολόγια.

Η ίδια έκανε τα πάντα. Επιδιόρθωνε μηχανές και σχεδίαζε περίπλοκες διαδικασίες και τεχνικές για την κοπή του γυαλιού. Η επιτυχία, βέβαια, ήρθε από αλλού, αφού ήταν τα κινητά που την έκαναν δισεκατομμυριούχο. Όλα ξεκίνησαν το 2003, όταν η Ζου έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη Motorola, η οποία της ζήτησε να βοηθήσει να κατασκευάσουν μια γυάλινη οθόνη για το Razr V3. Ως τότε τα τηλέφωνα είχαν πλαστικές οθόνες, όμως αυτό έμελλε να αλλάξει.

Η Ζου δέχθηκε την πρόταση και η Motorola συμφώνησε να τη βοηθήσει στην κατασκευαστική διαδικασία. Οι πρώτες παραγγελίες από άλλους κατασκευαστές, όπως οι HTC, Nokia και Samsung δεν άργησαν να έρθουν. Λίγα χρόνια μετά, η Apple παρουσίασε το πρώτο iPhone κι επέλεξε για προμηθευτή την Lens Technology, κάνοντας την εταιρία κυρίαρχη στον τομέα της στην Κίνα. Η Ζου επένδυσε ό,τι είχε για να φτιάξει νέες εγκαταστάσεις και να προσλάβει εξειδικευμένους τεχνικούς και σε μόλις 5 χρόνια είχε κατασκευάσει ήδη τρία εργοστάσια.

 

Η διαφορά

Μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων από το τίποτα: Η γυναίκα που τα κατάφερε
World Record Academy

Η Ζου μπορεί να είναι μία αυτοδημιούργητη γυναίκα, όμως τι είναι αυτό που την κάνει επιπλέον ξεχωριστή; Μέσω της προσωπικής της επιτυχίας και των κατορθωμάτων, η Ζου αποτελεί την επιτομή μίας νέας γενιάς γυναικών επιχειρηματιών στην Κίνα, οι οποίες έφτιαξαν την περιουσία τους από το μηδέν, κάτι που είναι σπάνιο στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην Ιαπωνία δεν υπάρχει καμία τέτοια γυναίκα και στην Αμερική και την Ευρώπη, οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι έχουν κληρονομήσει τα πλούτη τους.

Σήμερα, η Ζου πέρα από την εταιρία της, κατέχει ένα κτήμα αξίας 27 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και είναι από τις πιο σημαντικές και ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Οι αυτοκρατορίες χτίζονται αρχικά με θέληση. Κι αν θέλεις κι εσύ μία, μπορείς.

 

Διάβασε ακόμη: Αναστασία Αναγνωστάκη – Μια νέα επιχειρηματίας με όραμα