Οι παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να βουτήξεις

Οι παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να βουτήξεις
Οι παραλίες της Πελοποννήσου που πρέπει να βουτήξεις

Είναι γεγονός ότι μερικές από τις καλύτερες παραλίες είναι αυτές της Πελοποννήσου. Αμμουδερές, μυστικές ή πασίγνωστες μεταξύ ντόπιων, αυτές οι παραλίες που θα βρεις παρακάτω σε περιμένουν για τις επόμενες βουτιές σου.

 

Μυλοκοπή

Η μαγική παραλία Μυλοκοπή που βρίσκεται 1 ώρα από την Αθήνα -Σαν να είσαι  στον Ινδικό Ωκεανό | BOVARY

Πιθανόν η ωραιότερη παραλία του Κορινθιακού. Για να την επισκεφθείς χρειάζεσαι όχημα 4×4 ή αντοχές στην πεζοπορία. Υπολόγισε 3 χιλιόμετρα περίπου χωματόδρομου κι ανηφορικό δρόμο στη επιστροφή.

 

Λουτρά Κυλλήνης

Loutra killinis | Olympic Holidays

Χρυσαφένια αμμουδιά χωρίς βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν θα σου πούμε τίποτα άλλο.

 

Άγιος Φωκάς

Άγιος Φωκάς: Το γαλαζοπράσινο καλά κρυμμένο μυστικό της Πελοποννήσου

Αν και η ανατολική ακτή της Πελοποννήσου δεν φημίζεται για τις αμμουδιές της, ο Άγιος Φωκάς είναι η εξαίρεση. Λίγα χιλιόμετρα νότια της Μονεμβασιάς, πλάι στο ολόλευκο, ομώνυμο εκκλησάκι θα βρεις μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου.

 

Αγία Μαρίνα

Παραλίες 'Αγίας Μαρίνας' | MonemvasiaΉξερες ότι η Πελοπόννησος έχει απολιθωμένο δάσος; Ναι, βεβαίως. Έχει και μάλιστα καταλήγει σε μια αμμουδερή παραλία με συγκλονιστικά νερά.

 

Παυλοπέτρι

Το Παυλοπέτρι κρύβει την αρχαιότερη βυθισμένη πολη του κόσμου | Περιβάλλον

Στο Παυλοπέτρι θα βρεις λευκή άμμο, σαν πούδρα και απολύτως διάφανα νερά. Επίσης, το Παυλοπέτρι είναι η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία του μικρού μας πλανήτη. Κάποια από τα ερείπια της αρχαίας πόλης, διακρίνονται κανονικά από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Άμπελος

Άμπελο Μάνη - η παραλία της ασυμβίβαστης ομορφιάς - Karidotsouflo

Οι παραλίες της Μάνης είναι όλες ξακουστές κι όχι άδικα. Η Άμπελος έχει μακράν τα πιο οεντυπωσιακά νερά σε ολόκληρη την χερσόνησο. Έχει, επίσης, μεγάλα λευκά βότσαλα μέσα κι έξω από το νερό και καθόλου μα καθόλου οργάνωση έξω.

 

Διάβασε ακόμα: Οι παραλίες στην Αττική για ατελείωτες βουτιές