Το Πάσχα έφτασε, τα σχολεία έκλεισαν και τι καλύτερο για να απασχολήσεις τα παιδιά από το να φτιάξετε παρέα πασχαλινές συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει;
Μπισκότα Βουτύρου «Μάρμαρο»
Υλικά
340γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
90γρμ ζάχαρη
200γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.τ.γ μπέικιν
1 αβγό
Για το Royal Icing
90 γρμ ασπράδια παστεριωμένα
250γρμ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κ.τ.γ corn flour
χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Χτυπήστε στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και μέχρι να αφρατέψει.
- Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 6-8 λεπτά.
- Αφού έχετε ένα ωραίο μείγμα, προσθέστε το αβγό και τη βανίλια. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 5-7 λεπτά και προσθέστε το μπέικιν. ΄
- Τέλος, αρχίστε να ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας αρχικά με το μίξερ.
- Έπειτα ρίξτε όλο το αλεύρι και συνεχίστε το ζύμωμα με τα χέρια.
- Μόλις η ζύμη σας είναι έτοιμη, μοιράστε τη σε δυο μπάλες και αφήστε τη στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι. Έπειτα αρχίστε να την απλώνετε σε ένα τραπέζι ώστε να της δώσετε σχήμα με τα κουπάτ που θα διαλέξετε.Βάλτε τα μπισκότα σας σε ταψάκι που θα έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήστε τα για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
- Μόλις έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα τραπέζι που θα έχετε στρώσει πετσέτα ή τραπεζομάντιλο.
Φτιάξτε το γλάσο
Σε ένα μπολ, βάλτε τα ασπράδια, την άχνη, τη βανίλια και το corn flour και με ένα μίξερ χτυπήστε για 10 λεπτά. Μόλις δείτε ότι έχετε μια υπέροχη κρεμώδη υφή, βάλτε λίγο icing σε ένα πιάτο, αναμίξτε ελαφρώς το χρώμα ζαχαροπλαστικής και βουτήξτε μέσα ένα-ένα τα μπισκότα σας. Όταν χρειαστεί προσθέστε γλάσο στο πιάτο και χρώμα και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Μικρές μαρέγκες με κρέμα λεμονιού
Υλικά
3 μεγάλα ασπράδια
1/4 κ.τ.γ κρεμόριο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ βανίλια
εσάνς λεμονιού
Για την κρέμα λεμονιού
3 λεμόνια
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.τ.σ βούτυρο
1 κ.τ.σ κορνφλάουρ
5 κρόκοι αυγών
1/4 κ.τ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα ασπράδια με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρεμόριο και την εσάνς λεμονιού. Χτυπήστε μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα.
- Βάλτε σε κορνέ, δημιουργήστε μαρεγκάκια που θα θυμίζουν φωλιές πάνω σε μια λαδόκολλα και ψήστε στους 110 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα.
Φτιάξτε την κρέμα λεμονιού:
- Στύψτε τα λεμόνια και κρατήστε το ξύσμα τους.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρή, το βούτυρο, το κορνφλαουρ, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και βράστε για ένα λεπτό.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τους κρόκους αυγών. Ρίξτε μέσα στα αυγά λίγο χυμό λεμονιού (θυμηθείτε να κρατήσε λίγο πριν τον ρίξετε στο κατσαρολάκι να βράσει), ανακατέψτε καλά και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατέψτε για 5 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει, γεμίστε τις φωλιές σας.
Pancake με τρία υλικά
Υλικά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
3 μεγάλα αβγά
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Αναμίξτε καλά τα αβγά και έπειτα προσθέστε το αλεύρι. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό που θα έχετε λαδώσει ελαφρά φτιάξτε τα pancakes. Εκτός από στρογγυλές, μπορείτε να φτιάξετε και άλλα σχήματα δημιουργώντας έτσι έναν λαγό, όπως στη φωτογραφία.
- Σερβίρετε με φρούτα, μέλι ή σοκολάτα.
Oreo πασχαλινή σοκολάτα
Υλικά
8-10 μπισκότα oreo με κίτρινή ή ροζ γέμιση
3/4 κούπας πολύχρωμα καραμελάκια
3-4 κ.τ.σ πολύχρωμη τρούφα
500 γρμ κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
- Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Απλώστε τη σε μια λαδόκολλα και πασπαλίστε τη με τριμμένα μπισκότα, καραμελάκια και τρούφα. Μόλις παγώσει, σπάστε τη με τα χέρια σε κομμάτια.