Πώς είναι να είσαι παιδί σε άλλα μέρη του κόσμου; Φωτογραφίες που συγκλονίζουν

Παιδιά & κόσμος: Οι φωτογραφίες που συγκλονίζουν

Έχεις σκεφτεί πώς μπορεί να είναι η ζωή ως παιδί κάπου αλλού; Στην Ασία, για παράδειγμα, ή στη Ρωσία. Μπορεί όλοι να μεγαλώσαμε έχοντας στ’ αυτιά μας το κλισέ, αλλά πέρα για πέρα αληθινό Σκέψου πως άλλα παιδιά δεν έχουν όσα έχεις εσύ, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο το συνειδητοποιούμε. Τα παιδιά, όμως, σ’ αυτές τις συγκλονιστικές φωτογραφίες ίσως βοηθήσουν να το κατανοήσουμε έστω τώρα.

Ο Μάσιμο Μπιέτι είναι γνωστός Ιταλός φωτογράφος, ο οποίος είναι κυρίως γνωστός για τα συγκλονιστικά πορτρέτα του. Ο Μπιέτι ταξιδεύει τον κόσμο, παρέα με τη μηχανή του κι ο συνδυασμός των δύο φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Σ’ ένα από τα πρότζεκτ του, ο φωτογράφος αποφάσισε να καταπιαστεί με κάτι καινούργιο: να δείξει πώς είναι να είσαι παιδί σε άλλα, ενδεχομένως πιο υποβαθμισμένα μέρη του κόσμου, μέσα από τις φωτογραφίες του.

Παιδιά & κόσμος: Οι φωτογραφίες που συγκλονίζουν
DeMilked

Επισκέφθηκε τη Ρωσία, τη Νορβηγία, την Ινδία, την Παπούα Νέα Γουινέα, την Αιθιοπία και τη Μαλαισία, μεταξύ άλλων προορισμών κι όπως μπορούμε να φανταστούμε όλοι, είδε αρκετά. Η κανονικότητα μπορεί να είναι γενικά έννοια υποκειμενική κι αυτή σε σχέση με την παιδική ηλικία να εξαρτάται από το πού ζει το κάθε παιδί, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν είναι όλα τα παιδιά του κόσμου τυχερά.

Υπάρχει φτώχεια, ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης, έλλειψη παιδείας, εκμετάλλευση, βία και αναχρονιστικά έθιμα πολλών χωρών, όπως ο γάμος σε πολύ μικρή ηλικία, που στερούν στα παιδιά την χαρά και την αθωότητά τους. Μπορεί αυτά να είναι πράγματα που γνωρίζουμε θεωρητικά, όμως η αποτύπωση στιγμών από την καθημερινή ζωή των παιδιών, καθώς και τα αθώα παιδικά βλέμματα που μιλούν από μόνα τους, έρχονται να προσθέσουν ένα νέο νόημα σε αυτά.

Μαλαισία

https://www.instagram.com/p/CG6_dThnX9d/

Παπούα Νέα Γουινέα

https://www.instagram.com/p/CD864tbHell/

Σουδάν

https://www.instagram.com/p/CAultdSIi_C/

Νορβηγία

https://www.instagram.com/p/B7gnQPyolOE/

Καμπότζη

https://www.instagram.com/p/B7MSI2RoOFr/

Ινδία

https://www.instagram.com/p/B6a_OayIgsz/

Ρωσία

http://instagram.com/p/B2dF80kI6vy/?utm_source=ig_embed