Θα ήθελες να μείνεις σε αυτά τα μικροσκοπικά ονειρεμένα σπίτια

Θα παρακαλούσατε να μείνετε σε αυτά τα μικροσκοπικά ονειρεμένα σπίτια
Θα παρακαλούσατε να μείνετε σε αυτά τα μικροσκοπικά ονειρεμένα σπίτια

Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή έρχονται συνήθως σε μικρές συσκευασίες και το ίδιο αποδεικνύεται και στον κόσμο της αρχιτεκτονικής. Ζεστά, φωτεινά, μοντέρνα, απολύτως λειτουργικά κι ονειρεμένα, αυτά τα μικροσκοπικά σπίτια, θα σας κάνουν να θέλετε να μετακομίσετε σε αυτά τώρα!

 

1. Λοφτ με θέα

Σκέψου να μπορούσες να ξυπνάς κάθε πρωί, αντικρίζοντας τέτοια θέα. Αυτό το μικροσκοπικό σπιτάκι διαθέτει άπλετο φως, χάρη στο μεγάλο του παράθυρο και τον φεγγίτη και σε φέρνει και σε άμεση επαφή με την φύση.

 

2. Σαν το σπίτι σου

Το ότι ένα σπίτι είναι μικρό, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει στυλ. Το συγκεκριμένο χωράει έναν κανονικό καναπέ, αρκετά φυτά και μία κομψή σκάλα, παρά τα ελάχιστα τετραγωνικά του.

 

3. Boho

https://www.instagram.com/p/CD2J-MyJs_z/

Αυτή η γωνίτσα δε σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αν ανοίξεις το κουρτινάκι θα δεις πιάτο τον ωκεανό; Η διακόσμηση φέρνει κάτι από θάλασσα και boho στιλ, παραμένοντας μοντέρνο και σικ.

 

4. Λευκό και φωτεινό

Κάθε στοιχείο του συγκεκριμένου σπιτιού είναι κομψό και σοφιστικέ, ενώ οι ξύλινες λεπτομέρειες έρχονται και δένουν σαν το τέλειο διαχωριστικό ανάμεσα στον κάτω και τον πάνω χώρο.

 

5. Ένα με την φύση

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι πάει το open concept σ’ άλλο επίπεδο. Η κουζίνα έχει θέα κυριολεκτικά την εξοχή, κάτι το οποίο θα κάνει την εμπειρία σου σε αυτή ιδιαίτερη και μοναδική. Θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν μια μίνι, εναλλακτική καντίνα. Ποιος ξέρει;

 

Διάβασε ακόμη: 5 ερωτήσεις για να κάνετε στον εαυτό σας πριν αρχίσετε την ανακαίνιση του χώρου σας

 

6. Ξύλο, ξύλο, ξύλο

Όταν κανείς σκέφτεται μια απόδραση στην φύση για κάμπινγκ, μάλλον το ονειρεύεται κάπως έτσι. Το ξύλινο εξωτερικό αυτού του σπιτιού προσδίδει έναν ρουστίκ και ταυτόχρονα μοντέρνο χαρακτήρα, με τα φρέσκα φυτά και το λευκό, διαγώνιο σχέδιο.

 

7. Φύση στο σπίτι

https://www.instagram.com/p/CJXhTDPsN3Z/

Αυτή είναι η περίπτωση όπου η φύση έρχεται στο σπίτι του. Αν αγαπάς τα φυτά, θα λάτρευες σίγουρα αυτόν τον χώρο. Το μικροσκοπικό αυτό σπίτι είναι γεμάτο φυτά από πάνω μέχρι κάτω, όμως επειδή ο υπόλοιπος χώρος είναι φωτεινός και ανοιχτός, δε δημιουργεί καμία δυσάρεστη αίσθηση κλειστοφοβίας.

 

8. Τρία σε ένα

Αν νόμιζες ότι μένοντας σε ένα τόσο μικρό σπίτι, σημαίνει ότι θα χρειαζόταν να ζεις σε έναν ενιαίο χώρο, έκανες λάθος. Πάρε ως παράδειγμα το συγκεκριμένο, το οποίο αν και μικρό, καταφέρνει να χωρέσει τρία ολόκληρα δωμάτια. Αν θέλει κανείς, όλα γίνονται.

 

9. Σαν σικ διαμέρισμα

Αν δεν υπήρχε στην λίστα με τα μικροσκοπικά ονειρεμένα σπίτια, πιθανόν να το θεωρούσατε μέρος ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος σε κάποιο αστικό κέντρο. Κι όμως, ατό το σπιτάκι διαθέτει ένα μικρό τζάκι, πολλούς έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους κι έναν άνετο καναπέ-κρεβάτι για έναν φιλοξενούμενο.

 

10. Χρώμα κι άποψη

Θα παρακαλούσατε να μείνετε σε αυτά τα μικροσκοπικά ονειρεμένα σπίτια
Ms Bohemian Soul

Ποιος είπε ότι δεν χωράει χρώμα σε ένα μικρό σπίτι; Επιβάλλεται, ίσως. Εκκεντρικά διακοσμητικά στοιχεία, φωτεινές λεπτομέρειες, μικροέπιπλα και φυτά συνθέτουν ένα μοντέρνο και χρωματιστό χώρο με χαρακτήρα κι άποψη.

Σε ποιο θα έμενες εσύ;