4 υπέροχοι λογαριασμοί στο Instagram γεμάτοι τέχνη & πολιτισμό

4 υπέροχοι λογαριασμοί στο Instagram γεμάτοι τέχνη και πολιτισμό
4 υπέροχοι λογαριασμοί στο Instagram γεμάτοι τέχνη και πολιτισμό

Το Instagram και τα social media σε γενικότερο επίπεδο, μπορεί να μας βομβαρδίζουν καθημερινά με ανούσιες και ρηχές ειδήσεις και εικόνες, όμως κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχει και μία όαση που προσφέρει μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική προσέγγιση. Αυτοί 4 υπέροχοι λογαριασμοί στο Instagram γεμάτοι τέχνη και πολιτισμό που θα σου δείξουν ότι το ίντερνετ έχει πολλά περισσότερα να σου προσφέρει αν ψάξεις πραγματικά.

 

The Girl In The Museum

Πίσω από αυτό το υπέροχο προφίλ κρύβεται η Μαρίζα Καρύδη, η οποία έχει δημιουργήσει ένα φανταστικό ιστολόγιο τέχνης, μέσα από το οποίο επιθυμεί να δείξει την αγάπη της για τα μουσεία τα οποία έχει επισκεφθεί. Το προφίλ μεγάλωσε τόσο που πλέον υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα νεαρών ιστορικών, αρχαιολόγων και ατόμων που λατρεύουν τη μαγεία της τέχνης και μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

 

Archaeostoryteller

O Θεόδωρος Παπακώστας μας δείχνει μέσα από τη σελίδα του πως η Αρχαιολογία δεν είναι τόσο βαρετή όσο πιστεύουν πολλοί. Κάθε post του προσφέρει σημαντικές πληροφορίες αλλά και άπλετο χιούμορ που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σου. Μάλιστα, πέρα από το Instagram, μπορείς να βρεις τον Archaeostoryteller και σε μια σειρά από podcast.

 

The Trivialist

Ένας καθηγητής Ιστορίας μέσα από τα posts του επιχειρεί σύγχρονες αφηγήσεις οι οποίες είναι ποικίλης θεματολογίας και φυσικά προέρχονται από διάφορες ιστορικές περιόδους. O Trivialist προσπαθεί μέσα από την εύθυμη παρουσίαση των posts να αποδείξει ότι το μάθημα της ιστορίας δεν είναι τόσο βαρετό όπως μάθαμε στο σχολείο.

Απεναντίας μέσα από πολλά ενδιαφέροντα facts γίνεται πιο ελκυστικό και ταυτόχρονα ωθεί τον δέκτη να ψάξει περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. Συνεπώς, όποιος ψάξει για γρήγορες και «εύπεπτες» και ενδιαφέρουσες ιστορίες χωρίς τη νωχελικότητα των σχολικών χρόνων μπορεί να κάνει ένα follow στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Vasiliki Markaki

Μια μαμά μουσειοπαιδαγωγός. Η Βασιλική Μαρκάκη κατάφερε μέσα από τη σελίδα της στο Ιnstagram να παρουσιάσει μουσειακές δράσεις για τα παιδιά οι οποίες μετατρέπουν μια φαινομενικά βαρετή μέρα στο μουσείο σε μια διασκεδαστική επίσκεψη. Κάθε post αποτελεί μια συναρπαστική πρόταση τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για την οικογένεια η οποία προσπαθεί να φέρει το παιδί σε επαφή με τον πολιτισμό και δεν έχει βρει ακόμα τον κατάλληλο τρόπο.

Παιχνίδια ερωτήσεων, παρατηρήσεων ακόμα και παιδαγωγικά βιβλία που ζωντανεύουν το μουσείο στο σπίτι έχουν κάνει τον συγκεκριμένο λογαριασμό άξιο προσοχής.

 

Διάβασε ακόμα: Μοναδικά προφίλ στο Instagram που εντυπωσιάζουν