Η τίμια & σωστή οργάνωση ντουλάπας εύκολα κι απλά

Η τίμια & σωστή οργάνωση ντουλάπας
Η τίμια & σωστή οργάνωση ντουλάπας

Κάθε χρόνο η αναδιοργάνωση της ντουλάπας με τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά είναι μπελαλίδικη υπόθεση. Συνήθως ξεκινάς με όρεξη και στα μισά έχεις ήδη κουραστεί και τσάμπα η δουλειά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, παρακάτω θα μάθεις μερικά μυστικά που θα κάνουν την οργάνωση της ντουλάπας σου πιο εύκολη και αποτελεσματική.

 

Τα σουτιέν

Τα σουτιέν δεν τα διπλώνουμε. Έτσι πιάνουν περισσότερο χώρο. Τα σουτιέν τα παρατάσσουμε όπως κάνουν στα καταστήματα, οριζόντια το ένα πίσω από το άλλο.

Τα σεντόνια

Δεν βάζουμε ποτέ ξεχωριστά τα σεντόνια με τις μαξιλαροθήκες. Οι μαξιλαροθήκες μπαίνουν μαζί με το σετ στο οποίο ανήκουν. Δεν αξίζει να ψάχνουμε μισή ώρα για τη σωστή μαξιλαροθήκη.

Οι κάλτσες

Είναι παρά πολύ εύκολο να κάνουμε αυτό το κόλπο με τη μία κάλτσα που μπαίνει μέσα στην άλλη κάλτσα. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να έχετε τα ζευγάρια μαζί νοικοκυρεμένα.

Το δίπλωμα

Δεν διπλώνουμε ποτέ «τριγωνικά» τα φούτερ ή τις μπλούζες. Με το τριγωνικό δίπλωμα, ενώνοντας δηλαδή πρώτα τα μανίκια μεταξύ τους, δημιουργούμε περισσότερο όγκο, άρα και λιγότερο χώρο στην ντουλάπα μας.

Οργάνωση ντουλάπας - εξοικονόμηση χώρου: 9 βήματα που θα σε βοηθήσουν |  Alphafreepress.gr

Οι κρεμάστρες

Ιδιαίτερα εύχρηστες είναι εκείνες οι κρεμάστρες που δεν έχουν μόνο μία θέση για παντελόνια, αλλά περισσότερες. Σε αυτήν την κρεμάστρα μπορούμε να βάλουμε τα παντελόνια που φοράμε καθημερινά και όποτε θέλουμε κάποιο από αυτά να πηγαίνουμε απευθείας στην αντίστοιχη κρεμάστρα.

Έξτρα τιπ για τις κρεμάστρες: Προτιμούμε τις ξύλινες ή τις σιδερένιες, γιατί οι πλαστικές μετά από λίγο καιρό αρχίζουν να «λυγίζουν». Και κατ’ επέκταση να μας σπάνε τα νεύρα.

Λίγο φως, περισσότερο φως

Προφανώς και είναι δύσκολο να βρεις αυτά που είναι πίσω-πίσω στην ντουλάπα. Ή αυτά τα ρούχα που έχει κρύψει η μπροστινή στοίβα. Και δυστυχώς το παράθυρο δεν είναι σχεδόν ποτέ απέναντι από τον τοίχο που βρίσκεται η ντουλάπα, αλλά κάθετα αυτής. Χρειάζεσαι ένα λεντάκι που να λειτουργεί με μπαταρία. Θα σου αλλάξει τη ζωή.

Κρέμασμα

Αν έχεις το ψυχικό σθένος κάνε έναν κόπο και χώρισε πουκάμισα, παντελόνια, φορέματα ανάλογα με το χρώμα. Μία φορά θα το κάνεις και μετά θα βρίσκεις τα ρούχα σου πιο εύκολα.

Μπλούζες

Φανταζόμαστε πως άλλα ρούχα θα φορέσεις στο ποτό, κι άλλα στην δουλειά. Την μπλούζα λοιπόν που θα επιλέξεις για την έξοδο, να τη βάλεις σε άλλο συρτάρι από αυτή που θα επιλέξεις για το γραφείο.

Εσώρουχα

Εμείς θα πούμε ότι το δίπλωμα τον εσωρούχων είναι χαμένος χρόνος. Δεν προσφέρει χώρο στην ντουλάπα, κι αν προσφέρει αυτός είναι ελάχιστος. Η ψυχική υγεία προηγείται.

 

Διάβασε ακόμα: Σωστή & έξυπνη οργάνωση της βιβλιοθήκης σου με 10 τρόπους