Τι τροφές πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για καλή ψυχολογία;

Τι τροφές πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για καλή ψυχολογία;
Τι τροφές πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για καλή ψυχολογία;

Η διατροφή συσχετίζεται άμεσα με την καλή διάθεση, την ψυχολογία και την ψυχική μας υγεία. Αυτές οι τροφές που θα δεις παρακάτω είναι απαραίτητες για την ψυχολογία μας και αυτό θα το διαπιστώσεις κι εσύ όταν τις εντάξεις στη διατροφή σου.

 

Οι 5 θρεπτικές τροφές

Ποιες τροφές μας κάνουν χαρούμενους; | imommy

Σολωμός

Γενικά, ο σολομός είναι ένα ωφέλιμο ψάρι. Είναι πλούσιο σε Ω-3,που βοηθούν στη διαβίβαση και την καλύτερη κυκλοφορία των νευροδιαβιβαστών, όπως είναι η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Αυτές οι δύο ουσίες είναι υπεύθυνες και πολύτιμες για την ψυχική μας υγεία.

Chia

Οι σπόροι Chia θεωρούνται superfood και έχουν γίνει ανάρπαστοι τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Κι αυτοί πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά και άλλα πολύτιμα για τον οργανισμό στοιχεία, βοηθούν σημαντικά τα οστά και την καλή κυκλοφορία του αίματος, καθώς και το ζάχαρο. Επίσης, συνδέονται με την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Γενικά, αυτή η κατηγορία λαχανικών είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό. Πολύ περισσότερο μάλιστα, αφού έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία συνδέεται κυρίως με την κατάθλιψη. Σπανάκι, kale και λάχανο πρέπει πραγματικά να μπουν στη διατροφή σου.

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά, που περιέχουν τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, έχουν αντικαταθλιπτική δράση. Γιαούρτι, κεφίρ, kombucha και cottage cheese είναι εύκολα προς κατανάλωση και πολύ θρεπτικά.

Μούρα

Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν επιλογές. Βατόμουρα, σμέουρα, goji berries και φράουλες, εκτός του ότι είναι πολύ γευστικά είναι και πολύ υγιεινά. Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα μούρα, είναι ωφέλιμα σε πολλά προβλήματα υγείας. Λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη κι επίσης μπουστάρουν σημαντικά τον εγκέφαλο.

 

Διάβασε ακόμα: Δες πώς σε παχαίνει το άγχος σύμφωνα με τους γιατρούς