5 μυστικά για να ζωντανέψεις τα μαραμένα φυτά σου

5 μυστικά για να ζωντανέψεις τα μαραμένα φυτά σου
5 μυστικά για να ζωντανέψεις τα μαραμένα φυτά σου

Λίγο παραπάνω πότισμα, λίγο η ζέστη του καλοκαιριού αρκούν για να μαραθούν τα φυτά μας. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο τέτοιο πρόβλημα, αυτά τα 5 μυστικά που θα βρεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις ξανά τα μαραμένα φυτά σου.

 

Τι φταίει και μαραίνονται τα φυτά;

Plants for Health Benefits | Indoor and Ourdoor Plants | Extra Mile

Υπάρχουν πέντε βασικά λάθη, που κάνεις και σκοτώνεις τα αγαπημένα σου φυτά.

Το πρώτο και το βασικότερο είναι το πότισμα. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι με το να τα ποτίζεις πολύ, τα διατηρείς. Ίσα-ίσα, που υπάρχουν και φυτά, που έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε πότισμα.

Κάθε φυτό έχει τις δικές του ανάγκες. Για παράδειγμα οι κάκτοι και τα παχύφυτα, θέλουν ελάχιστο νερό και πολύ ήλιο. Από την άλλη, υπάρχουν φυτά, που χρειάζονται τώρα το καλοκαίρι καθημερινό πότισμα.

Άρα, προτού τα πνίξεις ή τα ξεράνεις, ψάξε να βρεις τις ανάγκες του δικού σου φυτού.

26 Best Indoor Plants for Your Home

Επίσης, βασικός παράγοντας είναι και ο ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι, για κάποια το φως του ήλιου είναι ευεργετικό, ενώ για κάποια άλλα καταστροφικό.

Υπάρχουν για παράδειγμα, φυτά για σκοτεινά μέρη του σπιτιού, όπου δεν κινδυνεύουν να πάθουν εγκαύματα από τις ακτίνες του ήλιου. Αλλά υπάρχουν και άλλες ποικιλίες, που δεν αναπτύσσονται χωρίς φως.

Ο τρίτος λόγος, στον οποίο οφείλεται το μαράζωμα των φυτών είναι η συχνή μετακίνηση. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και τα αγαπημένα μας ζώα, έτσι και τα φυτά σου δεν θέλουν πολλές μετακινήσεις.

Χρειάζονται ένα σταθερό χώρο, για να “νιώσουν” άνετα και να αναπτυχθούν. Αν λοιπόν, τους αλλάζεις θέση κάθε λίγο και λιγάκι, δεν μπορούν να προσαρμοστούν και πολλά από αυτά πεθαίνουν.

How to take care of indoor plants? - Information News

Επίσης σημαντική είναι και η συντήρησή τους. Υπάρχουν ποικιλίες φυτών, που απαιτούν πολύ φροντίδα. Λιπάσματα, κλαδέματα, ειδικό πότισμα και άλλα, είναι μερικές από τις καθημερινές ανάγκες τους.

Αν όμως, κρίνεις ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς, τότε απλά επέλεξε αυτά, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Τέλος, να θυμάσαι ότι ακόμα και τα φυτά χρειάζονται αγάπη. Μην τα παραμελείς λοιπόν.

 

Διάβασε ακόμα: Γρουσούζικα φυτά & αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις αμέσως