Οι βασικοί κανόνες Φενγκ Σούι που πρέπει να εφαρμόσεις

Οι βασικοί κανόνες Φενγκ Σούι που πρέπει να εφαρμόσεις
Οι βασικοί κανόνες Φενγκ Σούι που πρέπει να εφαρμόσεις

Όλοι γνωρίζουμε το Φενγκ Σούι (feng shui), λίγοι όμως γνωρίζουμε πραγματικά περί τίνος πρόκειται στ’ αλήθεια. Για να το λύσουμε κι αυτό, λοιπόν, πρόκειται για μια αρχαία κινεζική φιλοσοφία, κατά την οποία ισχύει ότι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούμε τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας επηρεάζει την αύρα και την ενέργεια του σπιτιού. Αν θες, επομένως, καλή και θετική ενέργεια στον χώρο σου, αυτοί οι βασικοί κανόνες Φενγκ Σούι που θα βρεις παρακάτω, σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

 

Βάλε πολλούς καθρέφτες στον χώρο σου

Οι καθρέφτες είναι ένα από τα βασικότερα μυστικά στο Φενγκ Σούι. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία μέσω ενός καθρέφτη γίνεται αντανάκλαση της θετικής ενέργειας, στον υπόλοιπο χώρο. Επίσης, κάτι επιπρόσθετο που ισχύει, είναι ότι ένα φωτεινό σπίτι έχει καλύτερη ενέργεια από ένα σκοτεινό. Τοποθετώντας λοιπόν, επίτοιχους και επιδαπέδιους καθρέφτες δημιουργούμε μία αίσθηση φωτεινότητας στο σπίτι. Άλλη μία ιδιότητα αυτού του αντικειμένου είναι ότι μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι  ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα. Λέγεται πως το τζάκι αφήνει την ενέργεια να ρέει έξω από το σπίτι, για αυτό το λόγο τοποθέτησε έναν καθρέφτη πάνω του, ώστε να επιστρέφει η καλή ενέργεια μέσα στο χώρο.

 

Κλείσε την πόρτα του μπάνιου

Κάτι ήξεραν οι μαμάδες μας όταν φώναζαν να κλείσουμε την πόρτα του μπάνιου. Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, το νερό συμβολίζει τον πλούτο, κάτι που θέλουμε οπωσδήποτε μέσα στον χώρο μας. Το νερό το βρίσκουμε σε αφθονία στο μπάνιο, επομένως δεν πρέπει να το αφήνουμε να διαχέεται. Δοκίμασε το και δες πώς θα εξελιχθούν τα οικονομικά σου.

 

Κράτα το σπίτι σου καθαρό

Όχι ότι χρειάζεται το Φενγκ Σούι για να στο υπενθυμίσει αυτό, αλλά τέλος πάντων. Ξέρεις το ρητό που λέει Ακατάστατο σπίτι, ακατάστατη ζωή; Ε πρόκειται για πολύ μεγάλη αλήθεια. Αν το σπίτι σου είναι ακατάστατο, ενδεχομένως να έχεις νιώσει αισθήματα κόπωσης, άγχος και δυστυχίας μέσα σε αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί απομακρύνεται από το χώρο η καλή ενέργεια. Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε πάντα τη διάθεση για καθαριότητα, τουλάχιστον όμως πρέπει να προσπαθήσουμε να οργανωθούμε. Μία συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να κάνεις καθημερινά λίγες δουλείες και θα δεις πως ο χώρος θα παραμείνει καθαρός και θετικά φορτισμένος. Αν αφήσεις τις δουλείες να μαζευτούν και να γίνουν πολλές τότε τα πράγματα θα σε δυσκολέψουν αρκετά.

 

Άνοιγε τα παράθυρα

Ο φρέσκος καθαρός αέρα επιδρά πολύ θετικά στην αύρα μας. Καθημερινά, είναι πολύ σημαντικό με το που ξυπνάμε να ανοίγουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να αερίσουμε τους χώρους του σπιτιού. Ο αέρας κάθε δωματίου θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά για να μυρίζει όμορφα ο χώρος και για να “διώχνουμε” την αρνητική ενέργεια.

 

Διάβασε ακόμα: 5 τάσεις διακόσμησης που θα βλέπουμε παντού στο Pinterest