Αμυγδαλέλαιο – Ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο & το σώμα σου

Αμυγδαλέλαιο - Ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο & το σώμα σου
Αμυγδαλέλαιο - Ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο & το σώμα σου

Μετά το γάλα αμυγδάλου, το οποίο έχει κερδίσει την θέση του στο καθημερινό διατροφολόγιο των vegan και μη, το αμυγδαλέλαιο έρχεται κι αυτό για να διεκδικήσει το δικό του ρόλο στη ρουτίνα ομορφιάς μας και να μας δείξει γιατί είναι απαραίτητο για το πρόσωπο και το σώμα μας.

 

Δες τα 3 βασικά οφέλη του παρακάτω.

 

Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος

Αμυγδαλέλαιο - Ό,τι χρειάζεται το πρόσωπο & το σώμα σου
Eli

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία ανέξοδη, πρώτη λύση για να καταπραΰνει το δέρμα σε περιπτώσεις όπως η φαγούρα, το πρήξιμο, ακόμη και το έκζεμα, μειώνοντας τυχόν ερεθισμούς. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στις περιοχές που θέλεις να προσθέσεις μια επιπλέον δόση υγρασίας, προσφέροντας άμεση ανακούφιση.

 

Συμβάλλει σ’ έναν πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός στο πρόσωπο και το σώμα και να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας με την πάροδο του χρόνου. Δοκίμασε να το εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, εάν αναζητάς έναν πιο ομοιοπαθητικό τρόπο για να βελτιώσεις τη συνολική εμφάνισή της.

 

Μειώνει την όψη των ραγάδων

Real

Αν και χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να αποδεχθεί ότι το αμυγδαλέλαιο είναι όντως μία αποτελεσματική θεραπεία για τις ραγάδες, μελέτη στην οποία συμμετείχαν αρκετές γυναίκες έδειξε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την εξάπλωση και το σχηματισμό των ραγάδων. Κι αυτό γιατί, το αμυγδαλέλαιο έχει μαλακτικές ιδιότητες, επομένως όταν εφαρμόζεται σε περιοχές όπου εμφανίζονται συνήθως ραγάδες στο σώμα, αφήνει το δέρμα πιο λείο και απαλό.

 

Διάβασε ακόμα: Πώς φτιάχνεται η κεραλοιφή; Δες τη συνταγή εδώ