Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις

Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις
Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις

Έχεις κανονίσει διακοπές στη Ρόδο; Μάθε εδώ τι είναι αυτό που την κάνει μοναδική, ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να δεις και πώς μπορείς να γεμίσεις τις ημέρες σου στο νησί.

 

Επίσκεψη στην Ακρόπολη της Λίνδου

Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις
GTP

Η Λίνδος είναι παραδοσιακό χωριό που απέχει 55 χιλιόμετρα από τη Ρόδο. Το δημοφιλέστερο σημείο της είναι ο απότομος βράχος, ύψους 116 μέτρων που οδηγεί στην Ακρόπολη. Η ιστορικότητα που κουβαλά η θέση της είναι συνδεδεμένη με όλο το νησί και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι τουρίστες δεν παραλείπουν να την επισκεφθούν. Η θέα τέλος, είναι ανεπανάληπτη.

 

Επίσκεψη στο νησί της Σύμης

 

Kariba Travel

Η Σύμη είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και αν έχεις αρκετές ημέρες διακοπών στη διάθεση σου, σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σου. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τη Χώρα, την παραλία Μαραθούντα με τα κρυστάλλινα νερά, τα κοντινά παραδοσιακά ταβερνάκια αλλά και το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πανορμίτη, που είναι από τους σημαντικότερους ορθόδοξους λατρευτικούς ναούς στο νησί

 

Παλιά Πόλη, Ρόδος

Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις
Rhodes Guide

Το στολίδι του νησιού είναι η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Τα επιβλητικά, ιπποτικά κτίρια, με ιταλικά, οθωμανικά και ελληνικά στοιχεία, την καθιστούν σίγουρο spot για κάθε επισκέπτη. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO από το 1988, με πιο γνωστά σημεία το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τούρκικο παζάρι στο τζαμί του Σουλεϊμάν αλλά και ο πολυσύχναστος δρόμος των Ιπποτών. Εξοπλίσου με μία κάμερα και φωτογράφισε κάθε γωνιά της!

 

Επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Rhodes

Βρίσκεται στην παλιά Χώρα, στο υψηλότερο σημείο του κάστρου. Το παλάτι αυτό έχει επιζήσει από το πέρασμα των Οθωμανών, οι οποίο το χρησιμοποιούσαν ως φρούριο, Ιταλών διοικητών του νησιού αλλά και του Μουσολίνι που διέμενε αργότερα εκεί. Σήμερα, λειτουργεί ως μουσείο στο οποίο φυλάσσονται σε αυτό έργα τέχνης, όπλα, αγάλματα και άλλα ευρήματα που αναμφίβολα, αξίζουν την επίσκεψη σου.

 

Μπάνιο στην παραλία του Αγίου Παύλου

MyPhotoPics

Αν έρθεις διακοπές στη Ρόδο, μια βουτιά εδώ είναι απαραίτητη. Το Αιγαίο έχει την τιμητική του στην γαλήνια παραλία του Αγίου Παύλου. Υπάρχει αυξημένος αριθμός επισκεπτών μεν την καλοκαιρινή περίοδο αλλά λόγω του ότι είναι μικρή σχετικά παραλία, παραμένει «ανέγγιχτη» από τα βλέμματα πολλών.

 

Βόλτα στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Πας διακοπές στη Ρόδο; Αυτά είναι όσα έχεις να κάνεις
eTravelNews

Αυτή η περίφημη όαση περιτριγυρίζεται από γαλάζιες λίμνες, καταρράκτες, ήσυχα μονοπάτια και φυσικά πολλές πεταλούδες, στην περίοδο Ιούνη-Σεπτέμβρη. Απέχει 10 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, κυρίως λόγω των σπάνιων ειδών πεταλούδων που φιλοξενεί ο συγκεκριμένος βιότοπος.

 

Εξερεύνηση στο Μοναστήρι Παναγία Τσαμπίκα

TripOctopus

Το μικρό, Ορθόδοξο, λευκό εκκλησάκια αξίζει την ανάβαση σου. Η φυσική πρασινάδα που περιβάλλει το λόφο στον οποίο δεσπόζει η εκκλησία αλλά και η θέα, θα σε προσελκύσουν ακόμη περισσότερο. Πολλές βαφτίσεις λαμβάνουν επίσης χώρα εκεί, καθώς η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας βοηθά τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

 

Βόλτα στο Δρόμο των Ιπποτών

Kathimerini

Ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος σου δίνει την απόλυτη αίσθηση της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, καθώς νομίζεις πως πράγματι, ζουν ακόμη ιππότες σε αυτόν, αφού εκεί συνήθιζαν να συναθροίζονται  πριν επιτεθούν. Αξίζει να περπατήσεις σε αυτόν και να αφήσεις την ιστορία να σε πλημμυρίσει.

 

Διάβασε ακόμη: Εκδρομή στην Χαλκίδα – Ο απόλυτος οδηγός