Τι έχει να σου πει το Emily in Paris για την φιλία;

Τι έχει να σου πει το Emily in Paris για την φιλία;
Τι έχει να σου πει το Emily in Paris για την φιλία;

Γιατί το Emily in Paris είναι το απόλυτο παράδειγμα του τι δεν πρέπει να είναι μια γυναικεία φιλία; Η Emily και η Camille του Emily in Paris της σειράς είναι τρανό παράδειγμα μιας δυσλειτουργικής γυναικείας φιλίας και θα εξηγηθούμε αμέσως.

Η Emily, στο τέλος της πρώτης σεζόν, κοιμάται με τον φίλο της κολλητής της, κάτι που παραμένει κρυφό μέχρι η Camille να το ανακαλύψει και να αντιδράσει. Μάλιστα, εκείνη καταλήγει στον δεύτερο κύκλο να την αντιμετωπίζει μπροστά σε ένα τραπέζι καλεσμένων, κάτι που αποδεικνύει πως η εκδίκηση τελικά σερβίρεται καλύτερα κρύα.

 

Είναι έτσι ή όχι οι φιλίες στον πραγματικό κόσμο;

Τι έχει να σου πει το Emily in Paris για την φιλία;
Netflix Junkie

Όσο τετριμμένη κι αν είναι η ιστορία δύο γυναικών που τσακώνονται και διαλύουν τη σχέση τους για έναν άντρα, η τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο ηρωίδων μοιάζει να έχει αρκετά κοινά με τις περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις στον πραγματικό κόσμο. Πρόκειται για φιλίες με κύριο γνώμονα τον ανταγωνισμό και τον φθόνο, τυλιγμένες, όμως, μ’ ένα λαμπερό περιτύλιγμα.

 

Τοξικές σχέσεις με τοξικούς ανθρώπους

Lifehacker Australia

Λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνάψει σχέσεις και φιλίες με ανθρώπους που φέρουν μαζί τους μία τοξικότητα, παρόλα αυτά προσπαθούμε με χίλιους τρόπους να τους κρατήσουμε στη ζωή μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δύο ηρωίδες στη σειρά.

Σύμφωνα με τη Dr. Melanie Ross Mills, ειδικό σε θέματα φιλίας και σχέσεων και συγγραφέα του The Friendship Bond, το να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τους «εχθρούς» ή αν θες τους όχι και τόσο πιστούς φίλους μπορεί ακόμη και να μας διδάξει για τις δύσκολες σχέσεις με άτομα που μπορεί να εκτιμούμε, να αγαπάμε και να θέλουμε να κρατήσουμε, αλλά που μας έχουν πληγώσει –για παράδειγμα μέλη της οικογένειας που δεν μπορούν να μας δεχτούν καθώς μεγαλώνουμε και διαμορφώνουμε τον δικό μας χαρακτήρα.

Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή οριοθέτηση των ανθρώπων που δεν ανταποδίδουν τα συναισθήματά μας και την εμπιστοσύνη μας. ΟΙ φιλίες και οι σχέσεις μας δεν χρειάζεται να είναι μια δεξαμενή, όπου χύνουμε αμείλικτα τον εαυτό μας μέχρι αυτή να ξεχειλίσει. Αντιθέτως, έχοντας πλήρη γνώση της πραγματικότητας, μπορούμε να επενδύσουμε τόσο, όσο.

 

Διάβασε ακόμα: 4 σειρές για την φιλία που θα ταυτιστείς & λατρέψεις