Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις

Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις

Είσαι σίγουρη ότι παρέχεις τη σωστή φροντίδα στα μαλλιά σου; Ναι, θα πεις, και πού καιρός να ασχολούμαστε με τρίχες, όταν ο κόσμος κυριολεκτικά και μεταφορικά καίγεται, όμως ναι, κύριέ μου, ν’ ασχοληθούμε, γιατί η χαίτη του ανθρώπου είναι η υπερηφάνια του. Και τι κάνεις για την υπερηφάνια σου; Την προσέχεις, φυσικά, αλλά κι από την πολλή την προσοχή, μπορείς να κάνεις τη ζημιά σου.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις όλους τους ακίνδυνους, φαινομενικά, τρόπους που καταστρέφεις το μαλλί σου, αλλά δεν το γνωρίζεις.

 

Λούζεσαι κάθε μέρα

Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις
Today Show

Γενικά, μπορείς να λούζεσαι όσο συχνά το χρειάζεσαι. Οι περισσότεροι κομμωτές, βέβαια, συστήνουν λούσιμο ανά 2 με 3 ημέρες. Η μεγαλύτερη συχνότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα φυσικά, προστατευτικά έλαια που διατηρούν τα μαλλιά σας λαμπερά και υγιή.

Για τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους, αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό, καθώς τα υπερβολικά συχνά λουσίματα μπορούν να αλλοιώσουν και να θαμπώσουν το χρώμα. Τι γίνεται, όμως, αν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις και είναι απαραίτητο να λούσεις τα μαλλιά σου;

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί προτείνουν απλώς να βρέξεις το μαλλί σου, κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου και να περάσεις μόνο ένα κοντίσιονερ. Αν τα μαλλιά σου είναι υπερβολικά λιπαρά, τότε δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν για να αυξήσεις το χρονικό περιθώριο ανάμεσα στις πλύσεις.

 

Χρησιμοποιείς το κοντίσιονερ με τον λάθος τρόπο

Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις
Allure

Εσύ καλά κάνεις που χρησιμοποιείς το κοντίσιονερ, αλλά τι να το κάνεις αν δεν το χρησιμοποιείς σωστά; Περισσότερο κακό κάνεις, παρά καλό. Για ν’ αποφύγεις να προσδώσεις στο μαλλί σου μια πιο λιπαρή όψη, εφάρμοσε το κοντίσιονερ στις άκρες των μαλλιών σου, στα σημεία, δηλαδή, που θέλει ενυδάτωση και όχι στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η ποσότητα. Φρόντισε, λοιπόν να χρησιμοποιείς μια σταγόνα στο μέγεθος περίπου ενός φουντουκιού και να το μοιράσεις ισότιμα. Αν δεις πως χρειάζεσαι λίγο ακόμα, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα, αλλά μετρημένα.

 

Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι ακόμη βρεγμένα

Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις
Byrdie

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο αδύναμα από τα στεγνά μαλλιά, επομένως χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να τα βουρτσίσεις με μια σκληρή χτένα, σπάζοντας τους κόμπους που δημιουργούνται ενόσω είναι ακόμα υγρά.

Για να αποφύγεις τέτοιου είδους μπερδέματα, φρόντισε να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο μπάνιο. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία αραιή χτένα για να εφαρμόσεις το κοντίσιονερ κατά τη διάρκεια του ντουζ και να θυμάσαι πάντα να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου από κάτω προς τα πάνω.

Δες επίσης: Η άνοιξη έρχεται κι αυτές είναι οι νέες τάσεις στα μαλλιά που πρέπει να ακολουθήσεις

Αποφεύγεις τα κουρέματα

Έτσι καταστρέφεις τα μαλλιά σου και δεν το ξέρεις
Popsugar

Παρότι ο κανόνας του κουρέματος ανά 6 εβδομάδες έχει καταρριφθεί από μερικούς, πολλοί αφήνουν συχνά το κούρεμά τους για περισσότερο από 2 ή 3 μήνες, ειδικά αν επιθυμούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

Αυτό, βέβαια, που δε συνειδητοποιούν, είναι ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Τη στιγμή που θα παρατηρήσεις ψαλίδα στο μαλλί σου, καλό θα ήταν να τριμάρεις τις άκρες σου. Αν δεν το κάνεις, η ζημιά θα μεγαλώσει και στο τέλος, θα χρειαστεί να κουρέψεις περισσότερο μήκος απ’ ό,τι θα έκανες στην πρώτη περίπτωση.

Μην φοβάστε το κούρεμα. Είναι θεραπεία και φροντίδα τόσο στα μαλλιά, όσο και στην ψυχή.