Στο παρελθόν, έχουμε μοιραστεί δεκάδες συνταγές για κοκτέιλ με ουίσκι, με βότκα και με ρούμι, αλλά συνταγές για κοκτέιλ με κρασί ποτέ. Μέχρι τώρα. Γιατί παρακάτω θα βρεις υπέροχα, νοστιμότατα και δροσερά κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι με ένα οικονομικό κρασί και μερικά έξτρα υλικά.
Η κλασική ισπανική σανγκρία
Υλικά
1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο κρασί, χυμός από ένα πορτοκάλι, 1 πορτοκάλι σε φέτες (με τη φλούδα του), 1 μήλο σε κυβάκια, 1 ξυλάκι κανέλα, 2-3 κουταλιές πετιμέζι, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες –κατά προτίμηση, για ένα ολόκληρο βράδυ. Σερβίρεται κρύα.
Το ανδαλουσιάνικο Tinto de Verano
Υλικά
1/2 ποτήρι ερυθρό κρασί Merlot ή Αγωργίτικο, 1/2 ποτήρι σόδα, 1 κ.σ. χυμό lime, πάγος
Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο, βάζουμε πρώτα το κρασί και εν συνεχεία τη σόδα, προσθέτουμε λίγο στυμμένο λάιμ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε κατευθείαν.
Ο δροσερός συνδυασμός κρασί-λεμόνι
Υλικά
3 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί (750 ml το καθένα), 1 ½ λίτρο λεμονάδα με ανθρακικό, χυμός από 2 λεμόνια, 120 ml νερό, 80 γρ. ζάχαρη, φέτες από 2 λεμόνια, φέτες από 1 αγγούρι, 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο, πάγο
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να δέσει το μείγμα και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Βάζουμε σε μεγάλη κανάτα ή μπολ το κρασί, τη λεμονάδα, το φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι, τις φέτες από λεμόνια και αγγούρια και το δυόσμο. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο. Σερβίρουμε με πάγο.
Η συνταγή είναι από εδώ
Το ροζέ με γκρέιπφρουτ
Υλικά
Για το σιρόπι: 200 ml καστανή ζάχαρη, 200 ml νερό
Για το κοκτέιλ: 125 ml βότκα, 125 ml φρέσκος χυμός γκρέιπφρουτ, 30-60 ml σιρόπι, 250 ml κρασί ροζέ, κρύο από το ψυγείο, παγάκια
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια/ψηλή φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει τελείως η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε λίγο πάγο σε ένα σέικερ, προσθέτουμε τη βότκα, το ροζέ κρασί, τον χυμό γκρέιπφρουτ και τα 30-60 ml από το σιρόπι (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε). Χτυπάμε πολύ καλά. Εναλλακτικά τα βάζουμε όλα σε μια κανάτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Γεμίζουμε με πάγο τα ποτήρια μας που και μοιράζουμε το μείγμα του κοκτέιλ. Συμπληρώνουμε με σόδα, ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή είναι της Madame Ginger