Απλά μυστικά για άψογο μακιγιάζ ματιών με γωνία

Απλά μυστικά για άψογο μακιγιάζ ματιών με γωνία
Απλά μυστικά για άψογο μακιγιάζ ματιών με γωνία

Ένα από τα πιο αγαπημένα μακιγιάζ ματιών των γυναικών είναι εκείνο που τονίζει την εξωτερική γωνία των ματιών. Μακιγιάζ κλασικό κι αγαπημένο, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και αφήνει χώρο για πειραματισμό με διάφορες αποχρώσεις.

Θες φυσικό κι απαλό αποτέλεσμα; Πιο έντονο και βραδινό; Μάθε εδώ τα μυστικά, αλλά και ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει καλύτερα, αναλόγως το σχήμα των ματιών σου.

 

Εύκολο μακιγιάζ ματιών με γωνία

Θα χρειαστείς:

1 πινέλο σκιών

1 blending brush

1 παλέτα σκιών με 3 τουλάχιστον αποχρώσεις (σκούρα, μεσαία, ανοιχτή)

 

Τα βήματα:

  • Ξεκίνησε παίρνοντας το blending brush και εφαρμόζοντας τη μεσαία σκιά στην πτυχή του ματιού και την εξωτερική γωνία.
  • Με το ίδιο πινέλο, άπλωσε τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών με κυκλικές κινήσεις, σχηματίζοντας το πλάγιο
  • Αφού ολοκληρώσεις τη γωνία, πάρε το πινέλο σκιών κι εφάρμοσε την ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, αναμειγνύοντάς το ομοιόμορφα με τη γωνία.
  • Ολοκλήρωσε εφαρμόζοντας με ένα πιο πλατύ πινέλο τη σκούρα σκιά στο εξωτερικό μισό κάτω βλέφαρο, τη μεσαία στο 1/4 της μέσης και λίγη ανοιχτόχρωμη προς την εσωτερική γωνία.
  • Τέλος, βάλε μάσκαρα και το μακιγιάζ είναι έτοιμο.

 

Extra tips για το μακιγιάζ ματιών

  • Η ποσότητα του concealerπου θα χρησιμοποιήσεις, πρέπει να αρκεί απλώς για να καλύψει τις ατέλειες. Η μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, τονίζοντας το πρόβλημα. Είναι προτιμότερο να προσθέσεις έξτρα στρώσεις, παρά να εφαρμόσεις εξαρχής υπερβολική ποσότητα.
  • Μπορείς να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται ακόμη πιο έντονες, είτε φοράς μάσκαρα είτε όχι, με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων.
  • Στιςμελαχρινές το μακιγιάζ ματιών δείχνει καλύτερο με μαύρη μάσκαρα, ενώ στις ξανθές με καφέ.

 

Ποιο μακιγιάζ ματιών μου ταιριάζει;

Απλά μυστικά για άψογο μακιγιάζ ματιών με γωνία
L’Oreal Paris

Το σωστό μακιγιάζ, εξαρτάται από το σχήμα των ματιών σου, οπότε σημείωσε:

 

Κουκουλωτά μάτια

Τα βαριά βλέφαρα δημιουργούν μία σκιά, που κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο μικρά. Πώς μπορείς να το διορθώσεις; Εφαρμόζοντας μια bronze πούδρα κατά μήκος της κάτω βλεφαρίδας. Η πούδρα φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια κι έτσι αυτά φαίνονται μεγαλύτερα.

 

Μάτια με φορά προς τα πάνω

Αυτά τα μάτια είναι συνήθως πιο φαρδιά στις εξωτερικές γωνίες, οπότε δώσε βάση σε αυτό το σημείο. Τόνισε το πάνω βλέφαρο με μία σκούρα ματ σκιά, άπλωσε το χρώμα προς τα πάνω, αλλά μόνο εξωτερικό ένα τρίτο του βλεφάρου. Το υπόλοιπο βλέφαρο μπορείς να το τονίσεις με μία σαμπανιζέ απόχρωση.

 

Μάτια με φορά προς τα κάτω

Για να κάνεις τις άκρες των ματιών σου να φαίνονται ανοδικές, τράβηξε μια σχετικά έντονη γραμμή με ένα μαλακό μολύβι ή με μια σκιά, στην εξωτερική γωνία της γραμμής του επάνω βλεφάρου. Εφάρμοσε μια σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και πρόσεξε η γωνία που θα σχηματίσεις να έχει ανοδική πορεία.

 

Στρογγυλά μάτια

Τα στρογγυλά μάτια είναι αρκετά ομοιόμορφα σε πλάτος και σε μήκος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείξουν πιο αμυγδαλωτά. Πώς; Με τη σωστή εφαρμογή σκιάς. Τόνισε την εξωτερική γωνία των ματιών σε σχέδιο πλάγιου V ή δοκίμασε να βάλεις σκούρα σκιά και στις δύο γωνίες του ματιού, με μια πιο ανοιχτόχρωμη μέση.

 

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους

Πρόκειται για τα μάτια που βρίσκονται πιο κοντά στη μύτη. Εδώ θέλουμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα, που θα τα κάνει να δείχνουν πως απέχουν περισσότερο μεταξύ τους. Το σωστό μακιγιάζ, λοιπόν, είναι αυτό που έχει σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία κι ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική.

 

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Η ακριβώς αντίθετη περίπτωση. Τι κάνουμε εδώ; Χρησιμοποιούμε μία σκούρα σκιά ματιών στην εσωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμη στην εξωτερική.

 

Μικρά μάτια

Αν θες να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα, τότε μην χρησιμοποιείς σκούρες σκιές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκιές μεσαίου τόνου στην εξωτερική γωνία και στην πτυχή του βλεφάρου και μια πιο ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική γωνία των ματιών.

 

Μεγάλα μάτια

Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως αυτό το σχήμα ματιών θέλει σκιές μεσαίων αποχρώσεων. Η προσθήκη, βέβαια, μιας πιο σκούρας σκιάς στην εξωτερική γωνία, θα κάνει το μακιγιάζ πολύ πιο εντυπωσιακό.

 

Διάβασε ακόμη: Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ με τον πιο εύκολο τρόπο