Τις Πυγολαμπίδες πρέπει να τις δεις & να τις διαβάσεις

Τις Πυγολαμπίδες πρέπει να τις δεις & να τις διαβάσεις
Τις Πυγολαμπίδες πρέπει να τις δεις & να τις διαβάσεις

Τις έχεις δει σίγουρα στα προτεινόμενα του Netflix, όμως οι Πυγολαμπίδες βασίζονται σε ένα βιβλίο. Για την ακρίβεια, ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις. Είναι καλύτερο από τη σειρά; Εμείς λέμε ναι, αλλά αυτό δεν έχει και καμία σημασία. Σημασία έχει ότι είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο κι αξίζει την προσοχή σου.

 

Το βιβλίο αφιερώνεται σ’ «εμάς». Στα κορίτσια.
Στις φίλες που φροντίζουν η μία την άλλη
στις δύσκολες στιγμές, μικρές και μεγάλες,
χρόνο με τον χρόνο. Ξέρετε ποιες είστε.

 

Αυτή είναι η εισαγωγή του μυθιστορήματος. Μια αφιέρωση της Κριστίν Χάνα στις φίλες και στις γυναίκες αυτού του κόσμου. Αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία της (Το Αηδόνι, Ο Κήπος Του Χειμώνα, Αχανής Άνοιξη), τότε γνωρίζεις πως το βιβλίο δεν μπορεί παρά να ‘ναι ακόμη μια βουτιά στο συναίσθημα.

 

Η ιστορία

Τις Πυγολαμπίδες πρέπει να τις δεις & να τις διαβάσεις
Netflix

Οι Πυγολαμπίδες είναι μια ωδή στην φιλία. Αν και η λέξη «φιλία« δεν αρκεί για να περιγράψει αυτό που μοιράζονται η Τάλι και η Κέιτ. Οι δυο ηρωίδες, δυο κορίτσια εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, γνωρίζονται κάπου στα μισά της εφηβείας τους και μένουν για πάντα αχώριστες.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται δίπλα η μία στην άλλη και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από κάθε λογής δοκιμασίες. Η Τάλι κυνηγά τα μεγάλα όνειρα, τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ, από την άλλη, θέλει μόνο να ερωτευτεί και να κάνει δική της οικογένεια. Οι δύο γυναίκες αισθάνονται πως τα έχουν περάσει όλα, ώσπου μία πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και ρισκάρει τα πάντα.

 

Διάβασε ακόμη: Βιβλία (τύπου 50 Αποχρώσεις του Γκρι) για να λιώσεις

 

Η γυναίκα του σήμερα

Τις Πυγολαμπίδες πρέπει να τις δεις & να τις διαβάσεις
UnPopularOpinion

Ένα σημαντικό κομμάτι που αξίζει να προσέξουμε στο storyline του βιβλίου & της σειράς είναι ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται η εξέλιξη στην αμερικανική κοινωνία, αλλά κι αυτή της γυναίκας γενικότερα. Αυτό δίνει έναν ιδιαίτερο φεμινιστικό χαρακτήρα, που καθιστά την πλοκή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Η Τάλι, ριζοσπάστρια κι επαναστάτρια -ενδεχομένως- για τα δεδομένα του τότε, σκιαγραφεί το πορτρέτο της σύγχρονης γυναίκας. Μιας γυναίκας με υψηλές επαγγελματικές βλέψεις, που επιλέγει την προσωπική ανέλιξη έναντι της οικογενειακής ευτυχίας. Η Τάλι σκιαγραφείται ως ματαιόδοξη, ρηχή κι εγωίστρια και κριτικάρετε σκληρά, ακόμη κι από την κολλητή της για τις επιλογές της.

Μήπως ήρθε η ώρα, όμως, να αποδαιμονοποιήσουμε επιτέλους τη γυναικεία δυναμική και τις επιλογές των γυναικών προς την ευτυχία; Μήπως πρέπει να πάψουμε πια να καταδικάζουμε ότι δε συνάδει με όσα μας υποδεικνύει η κοινωνία;

Το βιβλίο αγγίζει μαεστρικά τα πιο βαθιά ζητήματα της φιλίας, της αγάπης και της οικογένειας. Θα σε κάνει να γελάσεις και θα σε κάνει να κλάψεις. Δύσκολα θα το αφήσεις κάτω. Στην θέση σου, θα το άρχιζα τώρα.

 

Βρες τις Πυγολαμπίδες στο Netflix ή αγόρασέ το παρακάτω.

 

Διάβασε ακόμη: Έχεις δει Το Στέμμα; Αυτά τα βιβλία θα σε πωρώσουν