Τι συμβαίνει τελικά με τα εστιατόρια του Salt Bae;

Τι συμβαίνει τελικά με τα εστιατόρια του Salt Bae;
Τι συμβαίνει τελικά με τα εστιατόρια του Salt Bae;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίζεις τον Nusret Gökçe aka Salt Bae. Ο Τούρκος χασάπης/restaurateur ξεκίνησε να κερδίζει διαδικτυακή δημοφιλία πριν λίγα χρόνια χάρη στη signature move του, τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόταν το κρέας και τα viral βίντεό του, προτού καταλήξει να βγάλει αρκετά χρήματα αλλά και καθιερωθεί ως ένας ιντερνετικός μαϊντανός.

 

Οι τιμές που ζαλίζουν

Ο Salt Bae πριν λίγες μέρες άνοιξε ένα νέο εστιατόριο στο Λονδίνο και ο κόσμος άρχισε να μιλά -αρνητικά- για τις εξωφρενικές τιμές του. Παρότι αυτό δεν εμπόδισε το κοινό από το να σχηματίσει ουρές έξω, το μαγαζί έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους.

Στο Twitter οι χρήστες τον στόλισαν κανονικά για άλλη μια φορά, όπως είχε γίνει στο περίφημο βίντεο όπου υποδυόταν τον «μαέστρο» στα βοοειδή του, που άκουγαν κλασική μουσική πριν οδηγηθούν στο σφαγείο.

Τις ίδιες τιμές συνάντησαν, βέβαια, και οι θαμώνες του εστιατορίου στη Μύκονο. Για την ακρίβεια, έξι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους «χρυσούς» καπουτσίνο των 432 ευρώ που πλήρωσαν ώστε ο διάσημος Τούρκος χασάπης να τους κάνει την χάρη να πάει στο τραπέζι τους. Η παρέα τους δεν είχε κάνει «μεγάλο» λογαριασμό που να ξεπερνάει τις τρεις χιλιάδες ευρώ και ο Νουσρέτ φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να πάει στο τραπέζι τους.

 

Ο χρυσός καφές

 

Από την στιγμή μάλιστα, που η εξάδα δεν συμπεριλάμβανε κάποιον celebrity οι πιθανότητες εξανεμίζονταν και έτσι όταν ρώτησαν έναν σερβιτόρο τι πρέπει να κάνουν για να πάει σεφ να τους χαιρετήσει, αυτός τους πρότεινε να παραγγείλουν τον gold καπουτσίνο.

Πρόκειται για τον καφέ που όλοι ξέρουμε, ο οποίος σε ένα πολύ καλό εστιατόριο κοστίζει το πολύ έως οχτώ ευρώ με μόνη διαφορά ότι αυτός περιέχει ένα μικρό φύλο βρώσιμου χρυσού.

Συστατικό το οποίο εκτοξεύει την τιμή του στα 72 ευρώ για τον ανυποψίαστο που δεν ξέρει και θέλει να τον απολαύσει, όπως οι έξι Αμερικανοί που ήθελαν τον Τούρκο εστιάτορα στο τραπέζι τους.

Πράγματι όταν οι καφέδες σερβιρίστηκαν ο πολύς Salt Bae έκανε την εμφάνισή του στο τραπέζι τους κρατώντας ένα φλιτζάνι και κοιτώντας τα έξι κινητά που κατέγραφαν την σκηνή είπε μια λέξη: «Καπουτσίνο». Η όλη σκηνή κράτησε μερικά δευτερόλεπτα και μετά ο Νουσρέτ έφυγε για να πάει να κόψει μια «χρυσή» μπριζόλα στην οποία ακολούθως έριξε το αλάτι με το γνωστό του τρόπο.

Η παρέα που τον περίμενε είχε ήδη κάνει πέντε χιλιάδες ευρώ λογαριασμό στο εστιατόριο ενός υπερτιμημένου για πολλούς χασάπη, που πουλάει πολύ καλά την εικόνα του.

Οι έξι Αμερικανοί που ήθελαν να τον δουν και είχαν ήδη ένα λογαριασμό κοντά στις δυο χιλιάδες πλήρωσαν άλλα 432 ευρώ για να δουν από κοντά τέσσερα δευτερόλεπτα τον σταρ της σπαλομπριζόλας που χρεώνει «χρυσό» ακόμα και έναν καπουτσίνο.

 

Το εστιατόριο στο Λονδίνο που…αποτυγχάνει

Μπορεί το κοινό της Μυκόνου να εντυπωσιάστηκε από το άνοιγμα του εστιατορίου του Νουσρέτ στο νησί, όμως στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο τα πράγματα πήγαν από την αντίθετη πλευρά. Στο Μεγάλο Μήλο, το εστιατόριο του διάσημου χασάπη, αντιμετώπισε τη μαζική φυγή των επισκεπτών, οι οποίοι αποχωρούσαν παραπονεμένοι και κυρίως πεινασμένοι. Παρά την ευχάριστη ατμόσφαιρά του, το Nurs-Et σε καμιά περίπτωση δεν εντυπωσίασε.

Τότε, σε μια γειτονιά που δε φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της, τα $275 για μια μπριζόλα (χωρίς κανένα απολύτως συνοδευτικό) κρίθηκαν υπερβολικά, με κάποιους από τους γνωστότερους γευσιγνώστες της Νέας Υόρκης να τονίζουν πως η αξία δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην ποιότητα.

Κάτι αντίστοιχο παίζει τώρα και στο Λονδίνο. Το Nusret London άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου στο Knightsbridge και σχεδόν όλοι οι foodies της αγγλικής πρωτεύουσας -διάσημοι και μη- πέρασαν μία βόλτα. Το feedback είναι μάλλον αρνητικό για τον Τούρκο γητευτή του κρέατος, με τους περισσότερους να έχουν φρικτά παράπονα από τις εξωφρενικές τιμές – και όχι μόνο για τις μπριζόλες. Κάτι που βγαίνει προς τα έξω στο Twitter.

 

Διάβασε ακόμα: Τα γαστρονομικά ταξίδια που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε