6 σπουδαίοι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο

6 σπουδαίοι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο
6 σπουδαίοι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο

Τα δώρα και τα αγαθά της Ελλάδας στον κόσμο και την ανθρωπότητα δεν μπορούν να καταγραφούν σε ένα απλό άρθρο. Μπορούμε, όμως, να κάνουμε μια συνοπτική αναφορά σε κάποιες από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του αρχαίου και σύγχρονου γίγνεσθαι που συνέβαλαν στην αλλαγή του κόσμου. Οι πιο σπουδαίοι Έλληνες, λοιπόν, εδώ.

 

Μέγας Αλέξανδρος

6 σπουδαίοι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο
LiFO

Ο Μακεδόνας στρατηλάτης ήταν εκείνος που άνοιξε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Ανατολής, χάρη στις κατακτήσεις του και διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στις χώρες της Ασίας και της Αιγύπτου. Επιπλέον, προκάλεσε τη διεθνοποίηση της ελληνικής γλώωσας και ηθών σε όλον τον κόσμο.

 

Ιπποκράτης

Pronews

Η προσφορά του στην παγκόσμια ιατρική επιστήμη είναι ανεκτίμητη. Χάρη σε εκείνον η ιατρική απαλλάχτηκε από δεισιδαιμονίες και λοιπές δοξασίες, όπως το ότι η προέλευση των νόσων ήταν θεϊκή. Ο Ιπποκράτης ήταν αυτός ο οποίος κι έβαλε τις βάσεις για ολόκληρη την επιστήμη της ιατρικής.

 

Αρχιμήδης

Pronews

Ανυψωτικά μηχανήματα ικανά να σηκώσουν ολόκληρα πλοία και άπειρες τρομερές μηχανές, τις οποίες προσπάθησαν να αναπαράξουν μετέπειτα πολιτισμοί, όλοι οφείλονται στον κύριο «Εύρηκα».

 

Γεώργιος Παπανικολάου

6 σπουδαίοι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο
ImpacTalk

Δύο λεξούλες. Τεστ Παπ. Η πιο ανώδυνη μέθοδος για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας. Ο Γεώργιος Παπανικολάου κατάφερε να σώσει πολλές ζωές, αφού από το 1956 και μετά ανιχνεύει προκαρκινικές αλλαγές στη μήτρα, όταν αυτές βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

 

Αριστείδης Κωστάκης

Ενδεχομένως να μην τον έχεις ξανακούσει, όμως η συμβολή του μαζί με τον Sir Roy Calne το 1977 στην ανάδειξη της σημασίας και της δράσης της κυκλοσπορίνης στη μεταμόσχευση ήταν καταλυτική. Με αυτήν την ανακάλυψη, άλλωστε, δόθηκε ώθηση στις μεταμοσχεύσεις, οι οποίες χάρισαν τεράστια ελπίδα και ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

 

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

CNN

Από τα πλέον μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας. Το IQ του αναφέρεται ως «ανώτερο του Ευκλείδη» και ισάξιο του Αϊνστάιν. Ο μαθηματικός, Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, συνέβαλε μαζί με τον διάσημο φυσικό, στην εξέλιξη της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας.

 

Διάβασε ακόμη: Γυναίκες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο