Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Σημάδια πως ο χωρισμός πλησιάζει

Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Σημάδια πως ο χωρισμός πλησιάζει
Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Σημάδια πως ο χωρισμός πλησιάζει

Δεδομένου ότι κλίκαρες σε αυτό το άρθρο, φαίνεται πως βρίσκεσαι σε προβληματισμό. Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Το σκέφτεσαι ολοένα κι εντονότερα, όμως δεν είσαι σίγουρος/η πως έχει έρθει η ώρα. Η πιο μεγάλη ώρα, όμως, είναι τώρα κι αυτά τα σημάδια θα σου επιβεβαιώσουν πως ο χωρισμός για εσάς είναι αναπόφευκτος.

 

Δεν μπορείς να δεις το μέλλον παρέα με εκείνον/η

Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Σημάδια πως ο χωρισμός πλησιάζει

Κοίτα, μπορεί το μέλλον να μην είναι κάτι που σε απασχολεί αυτήν τη στιγμή. Με τόσα που συμβαίνουν καθημερινά, ενδεχομένως να έχεις προσηλωθεί στο παρόν και καλά κάνεις. Σκέψου όμως ένα μεγάλο σου όνειρο. Μια κρυφή σου επιθυμία που θα ήθελες να εκπληρώσεις στο μέλλον. Το σκέφτηκες; Τώρα σκέψου: Μπορείς να δεις τον/τη σύντροφό σου μαζί σε αυτό; Αν όχι, τότε τι εξυπηρετεί στη ζωή σου;

Τι ρόλο μπορεί να παίξει ένας άνθρωπος στη ζωή σου που δε σου παρέχει έμπνευση για το μέλλον, ή δεν χωρά σ’ αυτό; Με ποιον θα ήθελες να κάνεις τη μεγαλύτερη τρέλα; Μόνος/η; Με κάποιον άλλον/η; Εκεί να πας.

 

Σκέφτεσαι το σεξ, ή μια χαρούμενη ζωή με κάποιον άλλον/η

Δε μιλάμε για σεξουαλικές φαντασιώσεις. Μιλάμε για πράγματα πρακτικά. Αν θα προτιμούσες να συνευρεθείς ερωτικά με το άτομο που έχεις στο μυαλό σου, παρά με τον/τη σύντροφό σου κι αν, ακόμη περισσότερο, φαντάζεσαι μια κοινή πορεία με το άλλο άτομο, έχεις ήδη πλεύσει για άλλη στεριά και δεν το ξέρεις.

 

Είστε σε διαφορετικές σελίδες

Ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Σημάδια πως ο χωρισμός πλησιάζει

Μερικές φορές οι διαφορές μεταξύ του εαυτού μας και του συντρόφου μας δεν είναι ορατές, ή το ίδιο ενοχλητικές, ειδικά στην αρχή μιας σχέσης. Συχνά, δίνουμε τόπο στην οργή, βάζουμε κανάτες νερό στο κρασί μας, αλλά κάποτε το ποτήρι ξεχειλίζει και τότε βλέπεις πως αυτό που έφτιαξες τελικά δεν πίνεται κι ούτε αντέχεται.

Τα θέλω σας είναι άλλα και το ίδιο και τα πιστεύω κι οι επιθυμίες σας. Εσύ βλέπεις ορίζοντες πιο μακριά, ενώ εκείνος/η όχι. Κάποτε σου φαινόταν αστείο, ή αδιάφορο, αλλά τώρα αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό. Δεν περνάει, ρε παιδί μου, μια ζωή έτσι.

 

Δεν υπάρχει προοπτική εξέλιξης

Είναι αυτό που λένε, πως αν ένας άνθρωπος δε σου παρέχει ενέργεια, έμπνευση, ή οργασμό, δεν έχει θέση στη ζωή σου. Θα το υπογραμμίσουμε αυτό. Και βασικά την ενέργεια και την έμπνευση. Αν ο σύντροφός σου δεν αποτελεί ο ίδιος παράδειγμα της προσωπικής εξέλιξης, αν δε μεγαλώνει έστω λίιιγο ο κόσμος μέσα από τα μάτια του, τότε θα επιστρέψουμε στο ερώτημα του σε τι σε εξυπηρετεί τελικά;

 

Δε νιώθεις χαρά

Πότε πρέπει ή δεν πρέπει ο χωρισμός και ποια είναι τα σημάδια; Δες το και απλά. Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σου αν αύριο αυτή η σχέση δεν υπήρχε; Τι θα μπορούσες να κάνεις και πόσο διαφορετικός/η θα ήσουν; Φυσιολογικό. Αν αυτές οι σκέψεις, όμως, αρχίζουν να γίνονται συχνότερες κι εντονότερες κι αν βασικότερα η σκέψη του να ζεις μόνος/η σου φαίνεται εντάξει, τότε αυτό είναι το βασικότερο σου σημάδι πως ναι, θα ήσουν καλύτερα χωρίς αυτήν τη σχέση.

 

Διάβασε ακόμη: Χωρισμός & ζώδια: Τι λόγους χρειάζεσαι για να χωρίσεις;