Πόσο κακός είναι τελικά ο ύπνος με make up;

Πόσο κακός είναι τελικά ο ύπνος με make up;
Πόσο κακός είναι τελικά ο ύπνος με make up;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Και σε ποια δεν έχει τύχει; Εντάξει, σε γενικές γραμμές ο ύπνος με make up δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο, αλλά πόσο κακό μπορεί να κάνει τελικά;

 

Η αλήθεια

Πόσο κακός είναι τελικά ο ύπνος με make up;
Damsel in Dior

Γενικά μιλώντας, ο μη καθαρισμός της επιδερμίδας πριν τον ύπνο εμποδίζει την κυτταρική ανανέωση και επανόρθωση. Επιπλέον, οδηγεί σε φραγμένους πόρους και σπυράκια, φθείροντας το δέρμα σου. Το αποτέλεσμα; Το πρόσωπο να γεμίζει με δυσχρωμίες, ρυτίδες και χαλάρωση.

 

Μακιγιάζ στα μάτια – τι γίνεται αν κοιμηθείς με αυτό;

Πόσο κακό μπορεί να κάνει το να κοιμηθείς με λίγη μάσκαρα ή μολύβι στα μάτια; Κι όμως, η πιθανότητα φλεγμονής είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης, οι βλεφαρίδες είναι πιθανόν να φθαρούν καθώς τρίβονται στη μαξιλαροθήκη. Η ίδια αποδυνάμωση μπορεί να συμβεί αν κοιμηθούμε με μακιγιάζ στα φρύδια. Φυσικά, η συχνότητα με την οποία κοιμάσαι χωρίς να ξεβαφτείς επηρεάζει άμεσα τις συνέπειες. Μια-δύο φορές το χρόνο δε θα κάνουν ιδιαίτερη ζημιά, όμως, η φθορά αυξάνεται με κάθε συμβάν. Έτσι, όσο περισσότερες φορές κοιμάσαι βαμμένη, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων συνεπειών.

 

Τι να κάνεις

Glamour

Όσο κουραστικό κι αν ακούγεται, μια τόσο μικρή θυσία αξίζει προκειμένου να κρατήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και υγιή. Αν τελικά σε πάρει ο ύπνος με το make up και δεν καταφέρεις να ξεβαφτείς, εφάρμοσε τη βραδινή σου ρουτίνα περιποίησης το επόμενο πρωί.

Καθάρισε το δέρμα και τα μάτια σου εξονυχιστικά και ύστερα εφάρμοσε τις κρέμες σου. Σημαντικό είναι, επίσης, να αλλάξεις τη μαξιλαροθήκη σου αφού έχουν μεταφερθεί βακτήρια από το πρόσωπό σου.

 

Διάβασε ακόμα: Ένα μυστικό για τέλεια επιδερμίδα κατευθείαν από την Κορέα