Προορισμοί για διακοπές που δε σκέφτηκες να επισκεφθείς ποτέ

Προορισμοί για διακοπές που δε σκέφτηκες να επισκεφθείς ποτέ
Προορισμοί για διακοπές που δε σκέφτηκες να επισκεφθείς ποτέ

Οι δημοφιλείς προορισμοί για διακοπές, εντός κι εκτός Ευρώπης, είναι πολλοί. Πού να πρωτοπάς; Στο Λονδίνο; Στο Παρίσι; Στην Ιταλία; Να μην πας μια Αμερική, μια Αργεντινή, ή έναν Καναδά;

Αλλά πού πας αν θες να τη δεις λίγο πιο alternative; Να δοκιμάσεις φαγητά άγνωστα στους πολλούς, να περπατήσεις δρόμους που δεν έχουν πατήσει τόσα πόδια και να σεργιανίσεις πόλεις που ελάχιστοι γνωρίζουν πως υπάρχουν. Αυτοί οι προορισμοί παρακάτω πάντως, σίγουρα δεν είχαν περάσει από το μυαλό σου για τις διακοπές σου. Ως τώρα, τουλάχιστον.

 

Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Προορισμοί για διακοπές που δε σκέφτηκες να επισκεφθείς ποτέ
LiFO

Στα εβραϊκά, Τελ Αβίβ είναι ο Λόφος της Άνοιξης, αλλά αν η πόλη ήταν εποχή, θα ήταν σίγουρα καλοκαίρι. Αυτό, διότι φημίζεται για τις παραλίες, οι οποίες απλώνονται πάνω-κάτω σε 14 ολόκληρα χιλιόμετρα μιας υπέροχης χρυσαφένιας αμμουδιάς.

Το Τελ Αβίβ έχει να σου παρουσιάσει επίσης υπέροχα δείγματα αρχιτεκτονικής και τρέφει μία ιδιαίτερη αγάπη για κάθε μορφής τέχνης. Επιπλέον, μιας που οι διακοπές προϋποθέτουν πάντοτε λίγη διασκέδαση, η νυχτερινή ζωή στην πόλη σίγουρα θα σε συναρπάσει, οπότε είσαι καλυμμένος. Από φαγητό, θα φύγεις εξίσου ικανοποιημένος, αφού η κουζίνα του είναι εξαιρετικά λαχταριστή και νόστιμη.

 

Κιουτάισι, Γεωργία

Georgia starts here

Άγνωστο; Ακόμη καλύτερα. Λοιπόν, αν γνωρίζεις καθόλου από μυθολογία, το Κιουτάισι είναι η πρωτεύουσα της Αρχαίας Κολχίδας, εκεί που ο Ιάσωνας πήγε για να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας και γύρισε πίσω με τη Μήδεια.

Η πόλη είναι μικρή, αλλά πανέμορφη, γεμάτη με χαριτωμένα café, εστιατόρια όπου μπορείς να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα και μουσεία που θα σου αφηγηθούν όλη την τρισχιλιετή ιστορία της πόλης, η οποία δεν έχει πάψει να κατοικείται από το 2000 π.Χ.

 

Άκαμπα, Ιορδανία

Προορισμοί για διακοπές που δε σκέφτηκες να επισκεφθείς ποτέ
Fshoq

Η Άκαμπα είναι μία πόλη στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας κι έχει πάντα καλοκαίρι. Το μέρος είναι επίσης γνωστό ως η πόλη των καταδυτών και των windsurfers και παρότι είναι γνωστή για την έντονη δραστηριότητά της στην θάλασσα, είναι εξίσου υπέροχη και στη στεριά. Θέλεις διακοπές, ήλιο, άραγμα και σπορ; Άκαμπα δαγκωτό!

 

Τύνιδα, Τυνησία

Hapy Days Travel

Αν ενδιαφέρεσαι για μία δόση αραβικού εξωτισμού, η Τύνιδα είναι ο ιδανικός προορισμός ακόμα και για ένα σαββατοκύριακο. Η πτήση διαρκεί μία ώρα και κάτι κι εκεί θα ευχαριστηθείς σίγουρα  αποικιακή αρχιτεκτονική, ανατολίτικη ιστορία και ολοζώντανη καθημερινότητα.

 

Διάβασε ακόμη: Οι ωραιότερες πόλεις στην Ισπανία για να ταξιδέψεις