Φτιάξε αυτό το DIY διακοσμητικό βάζο για καλή τύχη

Φτιάξε αυτό το DIY διακοσμητικό βάζο για καλή τύχη
Φτιάξε αυτό το DIY διακοσμητικό βάζο για καλή τύχη

Τίποτα δεν έχει τόση αξία, όσο κάτι που φτιάχνεις εσύ ο ίδιος. Τι ωραιότερο από το χειροποίητο; Αν είσαι από τους τύπους που θέλουν οτιδήποτε στο σπίτι τους να περνά από τα χέρια τους, τότε αυτό το DIY διακοσμητικό βάζο για καλή τύχη είναι το επόμενο project που πρέπει να αναλάβεις.

Το διακοσμητικό αυτό μοιάζει με κουκουνάρι και σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, αυτό είναι συνώνυμο της καλοτυχίας. Όσον αφορά το χρώμα, αυτό είναι απολύτως δική σου επιλογή. Μπορείς να το βάψεις χρυσό που είναι το χρώμα του πλούτου, ή να το αφήσεις άσπρο, αν η γενικότερη διακόσμηση του σπιτιού σου είναι μίνιμαλ. Όπως και να ‘χει, την επιλογή την κάνεις εσύ.

 

Τι θα χρειαστείς

Φτιάξε αυτό το DIY διακοσμητικό βάζο για καλή τύχη
Spiros Soulis

Αρχικά, θα χρειαστείς ένα άδειο βάζο από παλιά τρόφιμα, ή ένα πλαστικό δοχείο. Ανάλογα το τελικό μέγεθος που επιθυμείς, επιλέγεις και το μέγεθος του βάζου, ή του δοχείου. Για παράδειγμα, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το διακοσμητικό σου ως κηροπήγιο, τότε καλύτερα επέλεξε ένα μικρό βαζάκι.

Το δεύτερο πράγμα που θα χρειαστείς είναι αρκετά πλαστικά κουτάλια. Σπάσε με το χέρι σου τη βάση από κάθε κουταλάκι, ώστε να απομονώσεις το στρογγυλό κομμάτι τους. Στην πορεία θα δεις γιατί χρειάζεσαι αρκετά κουτάλια. Μόλις το κάνεις κι αυτό, βάψε τα με ένα σπρέι.

Προσοχή! Αν τα κουτάλια είναι διάφανα, δεν θα χρειαστεί να τα βάψεις και από τη μέσα πλευρά, παρά μόνο εξωτερικά. Αν, επίσης, είναι άσπρα, μπορείς να τα αφήσεις όπως ακριβώς είναι, ή να διαλέξεις εξαρχής χρωματιστά κουταλάκια στο χρώμα που επιθυμείς.

 

Οδηγίες

  • Με μια κόλλα στιγμής, ή θερμόκολλα ξεκίνα να κολλάς από πάνω τοποθετώντας τις άκρες από τα κουτάλια στο χείλος του βάζου περιμετρικά. Τις από κάτω σειρές θα τις κολλάς ενδιάμεσα στα κουτάλια της πάνω σειράς, ώστε να μην μείνει κενό. Συνέχισε κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι τη βάση.

 

Ένα βήμα και καλό. Το DIY διακοσμητικό σου είναι έτοιμο και μπορείς να το τοποθετήσεις ως απλό διακοσμητικό για καλή τύχη, ως βάζο, ως κηροπήγιο, ή ως οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς και σου αρέσει.

 

Διάβασε ακόμη: Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με τα άδεια βαζάκια;